Ga mee met de trend: kies voor een douchewand kopen

Door veel mensen wordt tegenwoordig gekozen voor een douchewand kopen in plaats van een douchecabine. Tegenwoordig is dit niet meer weg te denken. In vrijwel elke badkamer is een douchewand terug te zien. Naast deze trend wat voor een moderne uitstraling zorgt, heeft het veel praktische voordelen in tegenstelling tot een douchecabine of een douchegordijn. 

Een douchewand kopen heeft zo zijn voordelen

Het grote voordeel van een douchewand kopen is dat het een simpel onderdeel is in je badkamer. Het neemt namelijk vrijwel geen ruimte in. Het is vaak één wand van glas, wat tegelijkertijd ook zorgt voor een inloopdouche. Extra voordeel dus. Je hebt hiermee namelijk een stuk meer bewegingsruimte dan bijvoorbeeld in een douchecabine. Naast dit voordeel krijg je bij een douchewand tijdens het douchen ook een stuk meer frisse lucht binnen. In tegenstelling tot een douchecabine wat een dak heeft en een deur, heeft een douchewand enkel dat wandje. Hierbij denk je waarschijnlijk, is dit wel veilig en praktisch? Jazeker. Een douchewand kopen betekent namelijk niet alleen een dun stukje glas. Het is vaak gemaakt van een speciaal veiligheidsglas wat ervoor zorgt dat het tegen een stootje kan. 

De uitstraling van jouw badkamer

Vaak denken mensen dat een douchewand er heel saai en basic uitziet. Dit kan, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt voor enkel een glas kiezen, maar er zijn ook meerdere designs. Denk hierbij aan een matte zwarte kleur, een gouden afwerking of een marmeren uitstraling. Daarnaast hebben douchewanden ook verschillende modellen, namelijk verschillende hoogtes en andere materialen waaruit je kunt kiezen. Kortom, genoeg keuze dus om jouw droombadkamer te realiseren door een douchewand kopen. 

Niet alleen goedkoper, maar ook een stuk praktischer

Naast dat je met een douchewand kopen meegaat met de trend, is het een stuk goedkoper en praktischer dan een douchecabine. Je bent namelijk alleen geld kwijt voor de glazen wand, in tegenstelling tot een douchecabine waar je meerdere materialen voor moet aanschaffen. Wanneer je wat slechter te been bent, dan is een douchewand kopen zeker een goed idee. Deze wordt namelijk direct op de tegels zelf bevestigd, waardoor je niet te maken hebt met een opstapje. Ook met het oog op de toekomst kan dit een goede investering zijn, omdat je hierdoor geen aanpassingen heeft te maken om het fysiek nog mogelijk te laten om te douchen. 

Ontdek wat jij echt mooi vind

Wanneer je jouw badkamer gaat renoveren, is het belangrijk dat je genoeg research doet naar wat je écht mooi vind. Zo kun je bijvoorbeeld langs verschillende badkamerwinkels gaan die de opties voor je uitgestald hebben. Hierdoor kan je in een opslag zien wat jou wel en wat jou niet aanspreekt. Ook is het mogelijk om online inspiratie op te doen over verschillende badkamers. Wellicht haal je hier ideeën uit die je kunt toepassen bij jouw eigen droombadkamer. Een laatste optie zijn tijdschriften. Knip hier jouw interesses uit en plak dit op een vel papier. Je maakt hiermee een moodboard. Hierdoor kan je goed zien wat je mooi vindt en wat voor douchewand kopen je moet doen.