Wat zijn de voordelen van grote stad?

Het wonen op het platteland is al jaren trending in Nederland. Je woont lekker midden in de natuur en geniet van de schone lucht. Daarbij vergeten veel mensen dat het wonen in de grote stad ook veel voordelen heeft. Nederland heeft ontzettend veel grote en mooie steden. Denk bijvoorbeeld aan Leiden, Delft of Rotterdam. Het zou zonde zijn om deze plekken te vergeten bij het zoeken van een nieuwe woning. De voordelen van de grote stad gaan we in dit artikel uitleggen. Misschien denkt u wel na het lezen, ik wil ook wel verhuizen naar de stad!

Anoniemer in de stad

In de stad wonen nou eenmaal meer mensen dan in een dorp. Dat zorgt ervoor dat er minder sociale controle is in de grote stad. Veel mensen noemen dit als nadeel van het wonen in de stad, maar het kent ook voordelen. Er wordt minder op je gelet en dit zorgt ervoor dat je minder bekritiseerd wordt om wat je doet. Dit is vaak een reden voor mensen om weg te verhuizen uit een dorp. Er wordt geroddeld en ze voelen dat ze niet kunnen zijn wie ze zijn. In de stad kan je omgaan met wie je wil en zijn wie je wil zijn zonder dat je bang hoeft te zijn voor kritiek. Een verhuisbedrijf in Rotterdam heeft veel klanten die juist om deze reden naar Rotterdam toe verhuizen. 

Meer sociale contacten

In de stad zijn er ontzettend veel mogelijkheden om met nieuwe mensen in contact te komen. In een dorp wonen vaak al jaren dezelfde kleine groep mensen en daar moet je het dan mee doen. In een stad daarentegen wonen er veel mensen die allemaal anders zijn. Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten bij bijvoorbeeld sport of dansles. Ook worden er vaak speciale evenementen georganiseerd om nieuwe mensen te ontmoeten. Een verhuisbedrijf in Den Haag geeft aan dat hun klanten al gauw geheel op hun plek zijn in de stad.