Een slaapkamer die iedere dag als een hotel aanvoelt

slaapkamer beddengoed

Wanneer we een paar nachtjes weg gaan en in een hotel blijven slapen dan zorgt dat voor een heerlijk gevoel. Ook al heeft een hotel niet veel meer dan je bij huis hebt merk je toch dat een hotel anders aanvoelt dan wanneer je in je eigen bed slaapt. Dit gevoel is echter gedeeltelijk ook in je eigen slaapkamer te creëren. Hieronder geven we inspiratie waarmee je thuis een prettige slaapkamer creëert.

Slaapkamer inspiratie – Beddengoed

Een van de tips die we iedereen aanraden is het kopen van linnen beddengoed. Er zijn verschillende redenen waarom linnen beddengoed een aanrader is. Ten eerste zijn er al verschillende onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat men hier beter onder slaapt. Dit type beddengoed beschikt over materialen dat de lichaamstemperatuur beter reguleert. Bij mensen met allergieën wordt er daarom vaak geadviseerd om te slapen onder linnen beddengoed. Daarnaast is het ook nog eens mooi om te zien. Tot slot houdt het de warmte beter vast in de winter en blijft het beter koel onder linnen beddengoed in de zomer. Natuurlijk zijn er nog meer soorten beddengoed waar ieder persoon weer anders op slaapt.

Naast het beddengoed zijn de kleuren die in de slaapkamer worden gebruikt erg belangrijk. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke kleuren te gebruiken voor een natuurlijk gevoel. Zo krijgt je slaapkamer een pure uitstraling en kunnen we gemakkelijker tot rust komen. Nog een belangrijke styling tip voor je slaapkamer is zo min mogelijk chaos. Bedenk je van tevoren welke spullen je echt nodig hebt en maak hier speciale plekken voor. Begin niet onnodig met het plaatsen van plankjes aan de muur, want na verloop van tijd zullen ze vanzelf allemaal vol liggen met spullen. Des te rustiger je slaapkamer eruitziet, des te makkelijk te in slaap zult komen. Belangrijk is dan natuurlijk dat jij je slaapkamer goed opgeruimd houdt.