Isolatiewerken: een goede investering

Isolatiewerken

Het is eeuwig zonde, zowel voor het saldo op je bankrekening als voor het milieu: een slecht – of zelfs helemaal niet – geïsoleerd  huis. Het laten aanbrengen van isolatiewerken is een investering die zich zeer snel terugverdient, want op de energierekeningen die na het aanbrengen van isolatie op de mat gaan vallen, zal het verschil merkbaar zijn.

Isolatie in alle soorten en maten

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je denkt aan isolatie. Zo kunnen er platen tegen de zoldering worden aangebracht om het warmteverlies te beperken of kan de kruipruimte worden  geïsoleerd om het optrekken van kou vanuit de grond tegen te gaan. Een effectieve manier van muurisolatie is het isoleren van de spouwmuur. Als het bouwjaar van je huis 1920 of later is, is het vast en zeker voorzien van spouwmuren. Controleer dit door bij de voordeur of de achterdeur de dikte van de muur te meten: deze moet 25 centimeter of breder zijn. Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen, bijvoorbeeld parels, steenwol, glaswol of purschuim.

Zelf doen?

Sommigen zullen denken “dat kan ik toch makkelijk zelf”, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het komt nogal net aangezien er gaten in de muur geboord moeten worden en wel op de juiste plekken en het voor een leek lastig is om de materiaalsoort te kiezen die zich het beste leent voor jouw huis. Dus voordat je de purspuit ter hand neemt en grof geschut bij elkaar scharrelt om het klusje eens snel te klaren, kun je er het beste even een gespecialiseerd bedrijf naar laten kijken.

Isolatiewerken JK heeft alles in huis om jouw huis door middel van de meest actuele isolatietechnieken klaar te maken voor de toekomst.

Mooi meegenomen

Niet alleen moeder Aarde zal jou deze investering in dank afnemen, ook de buren. Zeker wanneer je in een rijtjeshuis woont, want vanaf nu dringt er veel minder geluid door de muren.  De meeste isolatiematerialen dempen namelijk ook heel goed geluiden.

Een ander voordeel waar je niet zo een, twee, drie aan denkt is de verhoogde brandveiligheid. De meeste materialen waaruit isolatie gemaakt is, hebben namelijk vlamvertragende eigenschappen. Menigeen denkt bij het woord isolatiewerken meteen aan het binnenhouden van warmte en het uitsluiten van kou, maar wist je dat het tijdens een reeks warme zomerdagen ook je huis koel houdt?