Hoe gebruik je smart devices in huis?

Het gebruik van smart devices is over het algemeen niet ingewikkeld, vaak is het niet moeilijker dan het bedienen van je mobiele telefoon. Echter, het kan zijn dat er veel meer bij komt kijken dan je denkt, zeker als dit voor wat belangrijkere dingen is bedoeld, zoals een alarm of camera. Dit betekent echter niet dat je in de knel raakt met een niet werkend apparaat en een Chinese handleiding.De begeleiding en ondersteuning rondom de smart devices is gelukkig erg goed geregeld tegenwoordig, Somfy in België is hier bijvoorbeeld een voorloper in. Daar zal niks bijzonders in gebeuren.

Begin bij het begin

Het belangrijkste is om bij het begin te beginnen natuurlijk. Doe je dit niet, zul je straks door de bomen het bos niet meer zien. Het overzicht bewaren in het hele systeem is belangrijk. Het is daarom cruciaal dat je hier al rekening mee houdt op het moment dat je gaat oriënteren en inkopen. Bepaal eerst wat je daadwerkelijk wil veranderen in je huis en wat je daarvoor nodig gaat hebben. Als je nieuwe verlichting wilt die vanaf je telefoon te bedienen is, heeft het geen toegevoegde waarde om een geheel systeem te kopen met deur- en raambeveiliging erbij. Wil je bijvoorbeeld dat jouw elektrische rolgordijnen automatisch openen op 7 uur ’s morgens? Ook dat is goed mogelijk. Een smart home van Somfy kun je zelf specifiek samenstellen naar jouw wens. 

Lijstjes en lezen

Met lijstjes wordt bedoeld: maak lijstjes van de dingen die je wilt veranderen of aanbrengen en in welke ruimtes je dit wil. Maak een lijstje met wat je hier nodig voor zult hebben en wat dit mag kosten. Als je dit hebt gedaan, kun je vervolgens bepalen waar je het gaat aanschaffen. Daar kun je zien welke merken en modellen je interesse wekken. Ga vervolgens eerst de handleiding doornemen en video’s van de installatie en het gebruik bekijken, om een beter beeld te krijgen van wat dit voor jou gaat betekenen. Zo kun je van tevoren vragen stellen en voorkom je dat je voor een verrassing komt te staan wanneer alles eenmaal geïnstalleerd is.