De voordelen van je woning verkopen via een makelaar

woning verkopen

Ben je van plan je woning te verkopen en wil je dat doen zonder al te veel zorgen? En wil je graag een maximale waarde voor je huis krijgen en daarnaast redelijk wat tijd kunnen besparen? Het beste wat je dan kunt doen is een makelaar inschakelen. Een aantal voordelen uitgelicht als je bij een woning verkopen een makelaar inschakelt.

Een juiste schatting maken van je woning

Een verkoopgesprek van je woning start het beste met een juiste schatting van je woning. Dit is alleen informatie al redelijk wat waard. Het is namelijk zo dat elke grond, appartement of huis een andere waarde heeft. Een woning met een tuin gericht naar het zuiden is meer waard dan een woning met een tuin gericht naar het noorden in dezelfde straat. Het juist bepalen van een woning is belangrijk om het uitgangspunt te kennen. Ga je de waarde van je huis gokken dan kan dat nadelige gevolgen hebben. Hanteer je een hoge prijs, dan zul je weinig tot geen reactie krijgen. En een veel lagere verkoopprijs is ook niet handig omdat kopers dan nog meer gaan afdingen, waardoor je met een veel lagere verkoopprijs komt te zitten.

Een verkoopstrategie bepalen voor je huis

Heb je de waarde bepaald van je woning dan kun je met een makelaar een verkoopstrategie opzetten om tot een zo hoog mogelijke verkoopprijs te komen. Een goede makelaar werkt met verschillende soorten verkoopstrategieën om een woning te verkopen. Elke woning heeft namelijk andere mogelijkheden en kansen en daar kan je als verkoper op inspelen. 

Het gebruik maken van een klantenbestand

Elke goede makelaar beschikt natuurlijk over een uitgebreid klantenbestand van potentiële kopers. Er wordt gebruik gemaakt van speciale software om een match te zoeken van potentiële kopers en de kenmerken van je woning. Kopers krijgen rechtstreeks een e-mail naar je woning en de woning krijgt een mooie presentatie op de website van de makelaar. Zo kunnen kopers gelijk zien of ze het een interessante woning vinden. Ook kan een makelaar potentiële kopers opbellen om te melden dat er een leuke woning is gevonden.