Beton in huis is een trend, maar de keuze in de afwerking is volledig aan u

Hoover - Vrijstaand

Beton in huis is een trend en blijft een trend! Toch wordt er voor in huis het vaakst voor de gladde beton variant gekozen. ​​Hoe dit komt? Er is iets heel aantrekkelijks aan een glad, glanzend oppervlak. Het geeft rust, heeft een goede basis om vanuit te bouwen en ziet er natuurlijk gelikt uit; dus is het geen verrassing dat veel mensen willen dat hun beton deze eigenschappen vertoont. Immers, als je alle moeite hebt gedaan om het beton neer te leggen, is het goed om ervoor te zorgen dat het beton ook de uiteindelijke look krijgt die u wilt.

Om een ​​gladde en glanzende betonafwerking te krijgen zoals bij beton lisse, moet u het beton eerst goed laten egaliseren en met een spaanplaat bestrijken voordat het uithardt. Nadat u een relatief glad betonoppervlak heeft bereikt, en als het beton eenmaal droog is, kunt u mechanische of chemische polijstmethoden gebruiken om een ​​mooie, glanzende glans te verkrijgen.

Waarom de afwerking belangrijk is

Uw afwerking beïnvloedt de textuur en duurzaamheid van uw beton. Hoe u ervoor kiest om uw beton af te werken, is geheel aan u. Echter zal het grotendeels afhangen van de locatie, van het betontype, en wat uw beoogde look en gebruik ervoor is.

Beton lisse pour extérieur, bijvoorbeeld, heeft meestal wat textuur nodig om het antislip te maken, terwijl beton dat binnen gelegd wordt duurzaam, maar ook vlak en glad moet zijn. Als u van plan bent om uw beton te bedekken met een vloerbedekking, zoals een tapijt, dan is het in dit geval niet zo noodzakelijk dat u een perfect gladde afwerking zult hebben.

Er zijn verschillende soorten beton afwerkingen die u kunt bereiken, afhankelijk van uw gewenste uitstraling en functionaliteit. Enkele van de meest voorkomende afwerkingen zijn:

  • Troffel afwerking
  • Bezem afwerking
  • Gestempelde afwerking
  • Zout Afwerking
  • Gepolijste afwerking
  • Gekleurde afwerking

Wilt u meer weten over deze afwerkingen en hoe het afwerken van uw beton? Bekijk dan de website https://betondecor.be/ voor meer informatie.