Ik vind het een van de leukere cadeautjes in deze periode van het jaar, de beauty adventskalender 2018. Een mooie adventskalender voor jezelf, of om aan een ander te geven. Als je hem zelf al hebt dan natuurlijk.

Deze beauty adventskalender is van hetzelfde principe als de adventskalender voor kinderen die gevuld zit met chocolade, of met lego. Maar toch een tikkeltje anders. Een beauty adventskalender is gevuld met allerlei beautyproducten om jezelf iedere dag even te verwennen.

Huidverzorgingsproducten, een heerlijke lipgloss, een ultrazacht kwastje of oogpotlood… je kan het allemaal verwachten in zo’n kalender en toch is iedere dag een verrassing.  

Geschiedenis van adventskalenders


Adventskalenders komen voort uit de traditie van de adventstijd. In het Christendom wordt tijdens de adventstijd de vier zondagen voor kerst een kaars aangestoken. Deze kaarsen zijn vaak onderdeel van een zogenaamde adventskrans. De laatste zondag voor kerst wordt dan de laatste adventskaars aangestoken, waardoor alle vier de kaarsen branden.