7 Tips voor de perfecte keukenverlichting

De meeste gezinnen brengen een groot deel van hun tijd door in de keuken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met verlichting. We delen hieronder zeven tips over keukenverlichting, wat je wel en niet moet doen:

  1. Kies verlichting die gedeeltes van het huis accentueert. Gebruik bijvoorbeeld spots om meubels of schilderijen waarmee je wilt pronken extra te benadrukken.
  1. Breek met de gewoonte! Je hoeft niet altijd hanglampen boven een kookeiland te gebruiken. Wat vind je bijvoorbeeld van een fris, doorlopend ontwerp? Ga dan voor led panelen en monteer deze panelen in het plafond om een dakraam effect te creëren.
  1. Kies verschillende soorten licht en verschillende lampentypes om een goede balans te vinden in de hoeveelheid licht in de keuken. Combineer verlichting onder de keukenkastjes met taakverlichting en voeg een hanglamp toe om een centraal punt te creëren. Ga voor sfeerverlichting met een dimmer die bijvoorbeeld onder de keukenkastjes kan worden geplaatst.

Wat dacht je van led strips voor onder je keukenkastjes? Een ideale manier om een warme en gezellige sfeer in de keuken te creëren. Maar, ook erg praktisch. Je wilt namelijk graag voldoende licht hebben tijdens het bereiden van het eten op het keukenblad.

  1. Je kunt ook kiezen voor taakverlichting via led inbouwspots onder de keukenkastjes. Combineer deze verlichting met prachtige vintage armaturen aan het plafond en boven de bar. Dit soort verlichting voegt iets speciaals toe aan de keuken en geeft een omgevingsgloed af voor die momenten dat het feest in de keuken verdergaat.
  1. De basis keukenverlichting dient zich te bevinden boven de doorgang van de woonkamer of gang naar de keuken en boven de spoelbak en kookplaat. Op deze manier, ongeacht waar je bent of wat je doet, heb je geen last van donkere hoeken.
  1. Aangezien er tijdens het (voor)bereiden van het eten aandachtig gewerkt wordt in de keuken is taakverlichting boven het aanrecht van essentieel belang. Echter, keukens zijn uitgegroeid tot het hart van het huis en zachte en warme verlichting is dan ook belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor een unieke hanglamp en accentueer focusgebieden van de keuken, zoals een kunstwerk of vitrinekast.
  1. Start met het opstellen van een lichtplan en houd rekening met de keukenkastjes, het aanrecht en de muren. Let er bijvoorbeeld op dat je een aanrecht kiest dat voor weinig reflectie zorgt en plafondverlichting die geen schittering produceert.

Hopelijk heb je genoten van onze verlichtingstips voor jouw keuken. Bekijk ook eens het aanbod aan led lampen op 123led.nl.